15 plant soorten om je tuin op te fleuren

15 plant soorten om je tuin op te fleuren

De lente is de perfecte tijd om je tuin nieuw leven in te blazen. Na de winter is je tuin waarschijnlijk toe aan een frisse start. Maar welke planten moet je kiezen? Het is belangrijk om te kiezen voor planten die het goed doen in de lente. In dit artikel vind je 15 soorten planten die perfect zijn om je tuin op te fleuren tijdens het voorjaar.

Lentebloeiers

Hyacint

Hyacinten zijn prachtige bloemen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Ze hebben een heerlijke geur en bloeien in het vroege voorjaar. Hyacinten zijn ook perfect voor het planten in potten, zodat je ze dicht bij huis kunt houden.

Tulpen

Tulpen zijn misschien wel de bekendste lentebloemen. Ze zijn er in vele kleuren en vormen en bloeien van maart tot en met mei. Tulpen zijn perfect voor het planten in borders en bloembakken.

Narcissen

Narcissen zijn prachtige lentebloemen die vaak geassocieerd worden met Pasen. Ze zijn er in vele kleuren en bloeien van maart tot en met april. Narcissen zijn ook perfect voor het planten in potten en borders.

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes zijn kleine, witte bloemen die vaak als eerste verschijnen in het voorjaar. Ze bloeien van februari tot en met maart en zijn perfect voor het planten onder bomen en struiken.

Krokussen

Krokussen zijn prachtige lentebloemen die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Ze bloeien van februari tot en met maart en zijn perfect voor het planten in borders en bloembakken.

Lentekruiden

Basilicum

Basilicum is een heerlijk kruid dat perfect is voor het maken van pesto en andere gerechten. Het is een snelgroeiende plant die veel zon nodig heeft. Basilicum is perfect voor het planten in potten en borders.

Peterselie

Peterselie is een veelgebruikt kruid dat perfect is voor het maken van soepen en salades. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Peterselie is perfect voor het planten in potten en borders.

Dille

Dille is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Scandinavische en Baltische keuken. Het heeft een lichte, anijsachtige smaak en is heerlijk in salades en bij visgerechten. Dille is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Het is perfect voor het planten in potten en borders.

Bieslook

Bieslook is een veelgebruikt kruid dat perfect is voor het maken van kruidenboter en bij aardappelen. Het heeft een milde uiensmaak en groeit goed in de lente. Bieslook is perfect voor het planten in potten en borders.

Lente bloeiende struiken

Forsythia

Forsythia is een struik die in het voorjaar prachtige gele bloemen krijgt. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Forsythia is perfect voor het planten in borders en als haag.

Kornoelje

Kornoelje is een struik die in het voorjaar prachtige witte bloemen krijgt. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Kornoelje is perfect voor het planten in borders en als haag.

Magnolia

Magnolia is een struik die in het voorjaar prachtige roze of witte bloemen krijgt. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Magnolia is perfect voor het planten in borders en als solitaire plant.

Overige lentebloeiers

Allium

Allium is een bloembol die in het voorjaar prachtige paarse of witte bloemen krijgt. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Allium is perfect voor het planten in borders en bloembakken.

Akelei

Akelei is een vaste plant die in het voorjaar prachtige bloemen krijgt in verschillende kleuren. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Akelei is perfect voor het planten in borders en bloembakken.

Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid is een vaste plant die in het voorjaar prachtige bloemen krijgt in verschillende kleuren. Het is een winterharde plant die goed groeit in de lente. Vingerhoedskruid is perfect voor het planten in borders en bloembakken.

Conclusie

Lente is een geweldige tijd voor tuinieren en er zijn talloze soorten planten die het goed doen in het voorjaar. In dit artikel hebben we 15 soorten planten behandeld, waaronder lentebloeiers, lentekruiden, lentebloeiende struiken en overige lentebloeiers. Door een combinatie van deze planten te gebruiken, kun je je tuin op een prachtige manier opfleuren tijdens het voorjaar.

Reacties zijn gesloten.