Wat doet een interim change manager voor jou?

Wat doet een interim change manager voor jou?

Binnen bedrijven zijn er vaak dingen die veranderen. Sommige dingen veranderen vaker dan andere, maar de meeste dingen veranderen regelmatig binnen bedrijven. Denk aan personeel dat weggaat, en nieuw personeel dat bijvoorbeeld weer erbij komt. Ook kan er een reorganisatie plaatsvinden of een verandering van de bedrijfscultuur. Het kan soms moeilijk zijn voor het personeel om deze veranderingen te accepteren. Sommige veranderingen verlopen daarom ook niet even vlekkeloos. Een interim change manager kan op dit gebied ondersteuning bieden. Wil je weten of een interim change manager een waardevolle toevoeging aan jouw bedrijf kan zijn? Lees dan gauw verder!

Wat is nu eigenlijk een interim change manager?

Een interim change manager biedt ondersteuning op het gebied van veranderingen binnen bedrijven. Het doel van een interim change manager is om deze veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een interim change manager komt kijken binnen jouw bedrijf, en gaat ook in gesprek met alle stakeholders binnen een bedrijf. Zo probeert de interim change manager een band op te bouwen met het bedrijf en haar werknemers. Soms kan personeel het in het begin moeilijk vinden om een interim change manager binnen een bedrijf te verwelkomen, maar daarom is het zo belangrijk dat er een band wordt opgebouwd tussen het personeel en de change manager.

Hoe ondersteunt een interim change manager nu precies?

Een interim change manager kan op verschillende niveaus van de bedrijfsvoering aan de slag. De change manager kan bijvoorbeeld aan de slag gaan met het hele team, maar hij of zij kan ook ervoor kiezen om de focus te leggen op het management. Dit is afhankelijk van waar de change manager denkt dat het het belangrijkste is om ondersteuning te bieden. Het management van een bedrijf kan evenveel moeite hebben met veranderingen als de werknemers zelf. De interim change manager heeft verschillende werkwijzen, zoals bijvoorbeeld het geven van workshops, (online) educatieve sessies of het schrijven van een adviesrapport.

Wat is de aanpak van een interim change manager?

De aanpak van een interim change manager houdt hij of zij vaak specifiek aan, om zo gestructureerd mogelijk te werk te kunnen gaan. De change manager zal zich verdiepen in het bedrijf en de specifieke case om een zo goed mogelijke aanpak te kunnen ontwikkelen. De change manager houdt rekening met alle externe factoren die het verandermanagement kunnen beïnvloeden, zoals een bepaalde bedrijfscultuur. Vervolgens zullen de obstakels waar tegenaan wordt gelopen geïdentificeerd worden. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt over hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Ten slotte gaat de interim change manager aan de slag met het implementeren van dit plan. 

Reacties zijn gesloten.