Wat is polypropyleen tape en welke soorten zijn er?

Wat is polypropyleen tape en welke soorten zijn er?

PP-tape, oftewel polypropyleen tape, is een veelgebruikt type tape in de verpakkingsindustrie. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder PP acryl tape en PP hotmelt tape. In dit blog zullen we de verschillen tussen deze twee soorten tape bespreken, specifiek met betrekking tot het bedrukken van tape.

PP Acryl Tape

PP acryl tape is een type tape waarbij het kleefmiddel op basis van acrylaat is. Het is een veelgebruikte tape vanwege de hoge kleefkracht en de weerstand tegen veroudering en verkleuring. PP acryl tape is geschikt voor bedrukking omdat het een glad oppervlak heeft en goed hecht aan verschillende soorten substraten. Het is een uitstekende keuze voor het bedrukken van teksten en afbeeldingen met hoge resolutie.

PP Hotmelt Tape

PP hotmelt tape heeft een kleefmiddel op basis van synthetische rubber en harsen. Het is een goedkopere variant van PP tape en is geschikt voor lichtere verpakkingstoepassingen. Het kleefmiddel van PP hotmelt tape heeft een hogere initiƫle kleefkracht dan PP acryl tape, waardoor het beter geschikt is voor toepassingen waarbij de tape snel moet hechten. Echter, het kleefmiddel van PP hotmelt tape kan na verloop van tijd uitdrogen en verkleuren, waardoor het minder geschikt is voor toepassingen waarbij een lange levensduur vereist is. Daarnaast heeft PP hotmelt tape een ruwer oppervlak dan PP acryl tape, waardoor het minder geschikt is voor bedrukking met hoge resolutie.

 

Verschil in bedrukking

Het belangrijkste verschil tussen PP acryl tape en PP hotmelt tape voor bedrukking is de kwaliteit van de bedrukking. PP acryl tape heeft een glad oppervlak en hecht goed aan verschillende substraten, waardoor het een uitstekende keuze is voor het bedrukken van teksten en afbeeldingen met hoge resolutie. PP hotmelt tape heeft daarentegen een ruwer oppervlak, waardoor de bedrukking minder scherp en gedetailleerd kan zijn.

Daarnaast is PP acryl tape duurzamer en beter bestand tegen veroudering en verkleuring dan PP hotmelt tape. Hierdoor blijft de bedrukking langer mooi en leesbaar, wat vooral belangrijk is voor toepassingen waarbij de tape voor langere tijd gebruikt wordt.

Tot slot

PP acryl tape en PP hotmelt tape zijn beide geschikt voor bedrukking, maar er zijn wel degelijk verschillen in kwaliteit. PP acryl tape heeft een glad oppervlak en is duurzamer dan PP hotmelt tape, waardoor het een betere keuze is voor toepassingen waarbij de bedrukking van hoge kwaliteit moet zijn en/of waarbij de tape voor langere tijd gebruikt wordt. PP hotmelt tape met bedrukking is daarentegen geschikt voor lichtere verpakkingstoepassingen waarbij de tape snel moet hechten.

Reacties zijn gesloten.